Senioren 1 - Match centre

 
RC Bulldogs
RC Gouda
Sun 4 Mar 14:30 - Friendly Full time Attendance 500

Bulldogs wint 1e Play off wedstrijd

In de eerste wedstrijd voor promotie/degradatie tussen de Bulldogs en Gouda, was het Bulldogs dat aan het langste eind trok. Eindstand 27-12. Volgende week is de return wedstrijd in Gouda.

 

In de eerste play off wedstijd voor promotie/degradatie tussen 3e klasser Bulldogs en 2e klasser Gouda, heeft Bulldogs goede zaken gedaan. In een wedstrijd met twee gezichten, was het Bulldogs die er met de overwinning van door ging.

De Bulldogs startte furieus in de 1e helft. Via mooie aanvallen werd Gouda op eigen helft vastgezet. Het balbezit was voor de Bulldogs en via verschillende fases werden de backs aan het werk gezet. Een try bleef dan ook niet lang uit. In de 5e minuut scoorde Marco Cobelens een try in de rechterhoek, na een mooie aanval vanuit een gewonnen line out. De conversie was niet makkelijk, maar Marco Cobelens schoot mooi raak. Tussenstand 7-0.

Bulldogs rook bloed en bleef de aanval zoeken. Het was echter Gouda dat in de 10e minuut kon tegen scoren. Een aanval van de Bulldogs werd door de winger van Gouda via een interceptie doorbroken en na een run over de helft van het veld wist Gouda haar eerste try te scoren. Conversie mis. Tussenstand 7-5.

Het leek erop alsof Bulldogs hierdoor even aangeslagen was. Bulldogs wilde te gehaast terugslaan en dit resulteerde in teveel foutjes en irritatie. Penalties werden te makkelijk weggegeven, waardoor Gouda een penalty op de palen kon nemen. Deze werd gelukkig voor de Bulldogs gemist. Niet veel later, moest Arjan Verhagen met een gele kaart voor 10 minuten naar de kant wegens het te snel verlaten van de scrum. Gelukkig voor de Bulldogs moest er ook snel daarna een Gouda speler naar de kant wegens handen in de ruck, waardoor beide teams voor 8 minuten met 14 man in het veld stonden.

Bulldogs wist het best gebruik te maken van de extra ruimte in het veld. Via een mooie aanval wist Tom Steenhagen te scoren en Marco Cobelens de conversie te benutten. Tussenstand 14-5. En direct na de terugkomst van Arjan Verhagen in het team, wist Bulldogs rond de 30e minuut de man meer situatie goed uit te spelen en een 3e try te scoren via Marco Cobelens. Wederom een rake conversie van Marco Cobelens. Tussenstand 21-5.

De eerste helf bleef de Bulldogs de overhand houden en ging op zoek naar haar 4e try. Gouda verdedigde stug en verder dan een benutte penalty wegens een hoge tackle, van wie anders dan Marco Cobelens kwam Bulldogs niet. Ruststand 24-5. De hoge tackle resulteerde in een tweede gele kaart voor Gouda.

Na de rust een totaal ander wedstrijdbeeld. Gouda tapte vanaf het fluitsignaal uit een ander vaatje. Gouda zette haar voorwaartsen aan het werk en via simpel beukwerk werd de Bulldogs op haar eigen helft vastgezet. Binnen 5 minuten resulteerde dit in een try plus conversie. Tussenstand 24-12.

Gouda kreeg door deze snelle try meer vertrouwen in eigen doen en bleef de Bulldogs onder druk zetten. Bulldogs kwam slechts sporadisch nog van de eigen helft af en onder de druk uit. In de 52e minuut resulteerde dit nog in een raak geschoten penalty van Marco Cobelens. Tussenstand 27-12.

Bulldogs kwam de 2e helft eigenlijk niet verder dan verdedigen. Dit deden ze echter met verve. Zelfs na de gele kaart voor Marco Cobelens wegens een hoge tackle, wist Gouda wel dichtbij de try line te komen van de Bulldogs, maar niet meer te scoren. Eindstand 27-12 voor Bulldogs.

Volgende week wacht de return wedstrijd. Dit belooft een spannende en mooie pot rugby op het scherpst van de snede te worden. Bulldogs is op basis van de wedstrijd van vandaag en de eindstand licht favoriet en gaat met een overwinning op zak naar Gouda. Gouda zal echter gebrand zijn op revanche.

 

Team selection

Team selection has not been published for this fixture yet.
 

Comments

Loading comments
 

Team sponsors

Affiliations

Club sponsors