Senioren 1 - Match centre

 
RC Drachten
RC Bulldogs
Sun 15 Apr 14:00 - Friendly Full time

Bulldogs in comedy caper partij voorbij aan Drachten

In de oefenwedstrijd tussen Drachten en Bulldogs was het vooral genieten geblazen. Genieten van de missed tackles, miss passes, scheve lineouts, etc. Overall won Bulldogs dan toch maar weer wel met, op het nippertje met 26-24.

 

Er werd gespeeld in vier kwarten van 20 minuten om zodoende iedereen speelminuten te kunnen geven. De oefenwedstrijd was bedoeld om aan beide kanten nieuwe jongens te laten spelen.

Bij Bulldogs maakten Yorgos en Philip hun eerste minuten van het seizoen. Daarnaast waren Mita en Toby weer van de partij (wie pakt de remi reward?) en kregen oudjes Henk en Rachid nog wat speelminuten.

Of het aan het weer lag, de verre reis (volgend jaar 2x naar Groningen dus hoop het niet) of aan het vriendschappelijke karakter, ik weet het niet, maar het was niet best wat Bulldogs liet zien.

Bulldogs moest echt even op gang komen in het eerste kwart. Scrums en line outs liepen niet en passes waren slecht en leidde veelal tot een knock on. In totaal zou deze wedstrijd 41 keer een knock on zijn gemaakt, wat leidde tot bijna 40 scrums!!! Tel daarbij op dat de ene miss tackle nog mooier was dan de ander en het was dan ook wachten op een try voor de gastheren.

Via een dummy side step werd onze eigen dummy/side step koning Daan nu zelf in de luren gelegd (goed voor de Dick of the Day shirt) en kon Drachten onder de palen scoren.

Gelukkig was Drachten ook niet al te best, waardoor het best een leuke en spannende partij was om te zien. In de tussenliggende kwarts was Bulldogs iets beter en liep uit naar 3 tegen 1 tries. En 2 tegen 1 conversie. Echter in het laatste kwart was het Drachten dat nog eens aanzette en gevaarlijk dichtbij kwam. Via vier tries en 3 conversies voor de Bulldogs tegen 4 tries en twee conversies voor Drachten werd het uiteindelijk 26-24 voor de Bulldogs.

Gelukkig was er nog een lange terugtocht naar Almere, waardoor je met je medespelers nog eens alle mooie hilarische momenten van de wedstrijd terug kon halen.

 

Team selection

Team selection has not been published for this fixture yet.
 

Comments

Loading comments
 

Team sponsors

Affiliations

Club sponsors