Rugby Club 't Gooi en Stichting Spieren voor Spieren sluiten partnership

 


Begin maart heeft Rugby Club 't Gooi een partnership gesloten met de Stichting Spieren voor Spieren. Met deze overeenkomst ondersteunen de club uit Naarden en de Stichting Spieren voor Spieren doelstellingen van elkaar met het doel zowel de rugbysport als spierziekten bij kinderen onder de aandacht te brengen. Voorzitter Peter de Graaf: "Het is een voorrecht om een stichting als Spieren voor Spieren te mogen ondersteunen. Het feit dat de stichting de kernwaarden van onze sport herkent, geeft aan dat we maatschappelijk betrokken kunnen zijn. Het maakt me trots dat we ons sterk maken voor minder valide kinderen'.


Maatschappelijk betrokken


Rugby Club 't Gooi is een club die al jaren meedraait in de hoogste regionen van het vaderlandse rugby. De club wil echter ook zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen. Zo wordt het clubhuis verhuurd aan Sport BSO (buitenschoolse opvang) en is in de afgelopen twee jaar een uitgebreid Rugby Scholenprogramma uitgerold. Bij dit programma ligt de nadruk op sport en respect; een hoog goed in de sport waar het uit den boze is in discussie te gaan met de scheidsrechter en na afloop een zogenaamd "poortje' voor de tegenstander wordt gemaakt, waarbij hij (of zij!) een applaus mag verwachten.


De club wilde daarnaast ook het bewustzijn van de spelers en supporters op het gebied van minder validen richten en ging daartoe op zoek naar een goed doel. En waar kan een fysieke sport als rugby zich beter op richten dan op spieren? Al snel werd contact gelegd met een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte: de Stichting Spieren voor Spieren.


De stichting Spieren voor Spieren


Onder het motto "Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunen veel (top)sporters de doelstellingen van de stichting. De stichting richt zich primair op fondsenwerving, waarbij de opbrengsten worden ingezet voor onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnosetraject. Dit gebeurt in het Spieren voor Spieren Kindercentrum, dat in 2008 in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) werd geopend. Kinderen worden hier niet op een wachtlijst geplaatst en zien alle benodigde specialisten onder één dak; het diagnosetraject is sindsdien sterk verkort.


Het doel van de stichting wordt geheel duidelijk met deze quote van Pieter van den Hoogenband: "Wat mij raakt, is de impact die een spierziekte heeft op het leven van een kind. Bij alles gebruiken ze hun spieren. Spelen, rennen, springen, fietsen, stoeien, dansen, lachen, tv-kijken, Lego bouwen, voetballen, verstoppertje, steppen, skelteren, gameboy, zandkasteel bouwen, sneeuwballen gooien, tekenen, kleien, knutselen en je vader en moeder knuffelen. Van de ogen tot ons hart: allemaal spieren. Spieren stellen ons in staat tot doen. Spieren staan voor vrijheid. Bewegen. Geluk. Ieder kind heeft recht op bewegen. Daarom steun ik de Stichting Spieren voor Spieren. Voor alle kinderen'


Spieren voor Spieren en Rugby


Joost Wijnhoud, directeur van de Stichting Spieren voor Spieren, toont zich verheugd over de combinatie met de rugbysport: "Dit is een schoolvoorbeeld van hoe gezonde spieren zich voor zieke spieren kunnen inzetten. Rugby is één van de meest fysieke sporten waarbij het er binnen de lijnen van het veld soms stevig aan toe gaat. Als je echter iets verder kijkt blijkt het ook één van de meest sportiefste sporten te zijn. Als ik hier bij de rugbyclub de passie bij de jeugdspelers zie hoop ik dat elk kind met een spierziekte dat gevoel ooit mag ervaren. Ik ben oprecht blij dat onze stichting een partner in rugby gevonden heeft'.


Rugby Club 't Gooi heeft toegezegd de stichting in alle communicatie als officieel partner te noemen, middels beeld en geluid de stichting op en rond het veld te promoten en diverse fundraisings te organiseren. Bij wijze van kick-off (de rugbyterm voor "aftrap') mocht de club een uitnodiging voor het Spieren voor Spieren Gala 2011 ontvangen dat op zaterdag 26 maart 2011 zijn 7e editie in Hotels van Oranje in Noordwijk beleefde. Samen met diverse grootheden uit de sportwereld, het bedrijfsleven en de medische wereld heeft de stichting zich deze avond ingezet voor háár passie: kinderen met een spierziekte een kans op een gezonde toekomst te geven. Het werd een geslaagde avond die tevens de start van een mooi samenwerkingsinitiatief vormde.


Voor meer informatie over Rugby Club 't Gooi en de Stichting Spieren voor Spieren kunt u terecht op de volgende websites: www.rugbyclub-gooi.nl en www.spierenvoorspieren.nl


Foto: Jeugdleden Rugby Club 't Gooi aan de start van een sponsorloop voor hun nieuwe partner


Contactgegevens t.b.v. de media


Spieren voor Spieren


Jasper Hunting (manager Sponsoring & Events)


Postadres: Spieren voor Spieren / Postbus 125 / 1260 AC Blaricum


Bezoekadres: Singel 17C / 1261 XP Blaricum


T. 035 531 48 48 / M. 06 29 29 71 53


Rugby Club 't Gooi


Piet-Hein Govers (hoofd sponsorcommissie) T. 06 51 33 01 37


Jerker Grader (hoofd externe relaties) T. 06 51 22 38 78


Postadres: Arnoud van Munnen,


Bezoekadres: Rugby Club 't Gooi / Sportpark Naarden / Amersfoortsestraatweg 14 / 1411 HC Naarden


.....

Club sponsors