Rugby Club 't Gooi

Rugby Club 't Gooi

Cubs: Wat een seizoen!

By Jan Seignette, 2nd Apr 2012

Bovendien deden ze dat in stijl, met 423 punten voor en 20 punten tegen. De conclusie is simpel: zowel aanvallend als verdedigend superieur.
We zijn als coaches en trainers enorm trots op dit team. Zij hebben zonder uitzondering laten zien dat de wil om te leren, team spirit, discipline, respect, mentale en fysieke kracht onherroepelijk leidt tot resultaat. Daarbij hadden we de luxe van ruime selectiekeuzes dankzij de grote aanwas aan nieuwe spelers. Met rond 45 geregistreerde spelers in deze leeftijdsgroep, ontstond er gezonde onderlinge competitie wat het niveau en de opkomst in trainingen hielp groeien en in stand houden.
Uiteraard betekende dat ook dat een groot aantal spelers niet geselecteerd konden worden. Gelukkig stond de Bond ons halverwege de competitie toe om een tweede team in te schrijven, zodat ook Cubs 2 zich in wedstrijd verband konden bewijzen. Ondanks een aantal zwaar verloren wedstrijden en de daarbij horende frustraties, bleven ook Cubs 2 net zo gedreven. Dit leidde afgelopen zaterdag tot een geweldige overwinning tegen Alkmaar/Den Helder, die niet tegen onze techniek en spel discipline opgewassen waren. Hiermee eindigt voor Cubs 2 de competitie op een hoogtepunt en gezien de reacties, verwachten wij een dubbel gemotiveerde spelersgroep terug aan het begin van het nieuwe seizoen.
Cubs 1 zal nu de halve finales voor de Plate competitie gaan spelen (als de Bond met een datum kan komen, zou dat helpen…) met een goede kans op de finale in Amsterdam welke gepland is op 22 april. Mocht dat zo zijn, dan hopen we natuurlijk op veel publiek. Het zal u prettig verbazen hoe goed deze spelersgroep is en welk aantrekkelijk, aanvallend rugby zij u kunnen laten zien.
The future is bright!

Mike Newton, Herve Guenneguez & Paul Kranendonk

Comments

or Register to add a comment